Migrace fóra dokončena (26 lis 2016)

Tento modul již nebude nijak dramaticky upravován

Poradte vhodne oddelovacie NF trafo

Více
10 roků 8 měsíců zpět #1369 od Vort
TENS ti produkuje puls, jehož šířka je ekvivalentní frekvencím od 1kHz výše, proto potřebuješ menší jádro i méně závitů. Zavedením delších pulsů do takového trafa nadbytečnou délkou přesytíš jádro, čímž se ti z primární cívky po nadbytečnou dobu stane pouze odpor, následuje v lepším případě reakce proudového omezení zesilovače.
Co navrhuješ je signální transformátor, není stavěný na přenos výkonu. Takže v datasheetu se dočteš, že pro 50 Hz je dovolené vstupní napětí na nižší straně pouze 1V (pozn. nedočteš, pro konkrétní model to v datasheetu zaměnili, ostatní modely řady to mají správně). Naštěstí ve vzorci pro výpočty transformátorů je frekvence ve jmenovateli, v poněkud idealizovaném případě bys tedy mohl při frekvenci 100 Hz krmit transformátor max. 2V. Díky změně indukčnosti na 1kHz nemůžeš dát 20V, ale pouze 13V. Tím chci říct že pokud dokážeš garantovat že trafo nikdy neuvidí libovolné pulzy délky větší než 1ms nebo kontinuální signály s frekvencí pod 1kHz, můžeš jej docela dobře použít. V opačné případě potřebuješ větší jádro.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
10 roků 8 měsíců zpět #1367 od electros
nechapem, preco pouzivat az take "silove" trafa? v TENSoch su tie trafka ovela mensie. Nestacilo by trebárs taketo? www.avelmak.sk/index.php?lm=903&pg=det&article=32813 /aj ked rozsah freq je len do 10kHz podla datasheetu /.

Více
10 roků 8 měsíců zpět #1365 od petrklic2
Bral jsem trafo od ges.cz, ale už ho tam nevidím. Bylo podobné tomuto: www.ges.cz/cz/vystupni-transformator-otr-20w-1-GES08202222.html ale asi za čtvrtinovou cenu.

Více
10 roků 8 měsíců zpět #1363 od Vort
Potřebuješ transformátor s malou rozptylovou indukčností (tj. vinutí na sobě, dlouhé okno u EI jader/ vinutí po celé ploše u toroidů) a malou mezizávitovou kapacitou( = málo závitů = velké jádro). Nyní mě neber za slovo, neměřil jsem, nicméně síťový toroid s 24V/1A sekundářem by mohl fungovat.

Více
10 roků 8 měsíců zpět - 10 roků 8 měsíců zpět #1362 od electros
Žiadam o radu skúseného "bastlířa". Potrebujem overený a objednateľný typ odelovacieho NF /audio/ transformátora 1:10, s frekvencnym rozsahom do 15kHz -TO JE PODMIENKA!!!, objednateľného zo slovenského alebo českého e-shopu... v prijatelnej cene. Reťazec je: mp3 player /alebo mobil, alebo hocico mp3/, korekčný predzosilňovač s možnosťou ovládať hlboké a vysoké frekvencie, zosilňovač cca 2x5 W s napájaním 9-15V ... no a chýba mi vhodný transformátor na koniec... kto poradi vhodný typ? Dík
Poslední změna: 10 roků 8 měsíců zpět uživatelem electros.

Vygenerováno za 0.270 sekund