Migrace fóra dokončena (26 lis 2016)

Tento modul již nebude nijak dramaticky upravován

Elektrická plácačka - dotaz k bezpečnosti

Více
12 roků 9 měsíců zpět #834 od santaFreud
A co PIEZO-zdroje? Zapalovače, dělají se i dlouhé pro plyn na sporácích... to je bod, udělalo by to něco neblahého?
Předpokládejme, že ne každý chce začít tím, že si zajde s přečtenou učebnicí na workshop se třemi litry na mašinu, ale že prostě Lojzek chce zkusit, jestli by se to Matyldě líbilo.
Dalo by se v kutilských rozhledech najít něco bezpečného ?

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

Více
12 roků 9 měsíců zpět #825 od lizz
Někdy v létě jsem to rozebírala a nijak moc se mi to nelíbilo - ani schémotechnicky, ani technickým řešením. Nedoporučuju. Změna kondenzátoru moc nepomůže, pumpa nižší kapacitu poměrně operativně dorovná.

Více
12 roků 9 měsíců zpět #820 od santaFreud
No řeknu jim, Vašnosti, že tímhle dotazem prověřili celej projekt e-Ferna.
Nekecám, čestný pionýrský!
Až se to stydim vyprávět, takže to vezmu zkratkou:
nejčastější odpovědí bylo "jasně, podívám se na to..." bez dalších odpovědí.
Druhá nejčastější odpověď byla ve smyslu "co model, to jiný střeva, nedá se to říct ani přibližně, takže bacha na to!"

No a jedinou osobou zároveň fundovanou a zároveň ochotnou konkretně odpovědět v časovém období kratším, než geologickém, byla Tlapka, čímž jí děkuji.

"tahle plácačka funguje na principu nábojové pumpy, i když ten kondenzátor vymění, za nějaký s nižším napětím, tak shoří a nic to nezmění, takhle hračka je nebezpečná."

Více
12 roků 9 měsíců zpět #811 od equinoxe13
Ahoj, díky moc za snahu, snad někdo zjistí víc. Jako ono by stačilo vyndat ten kondenzátor a dát tam jinej, ale otázkou je jakou kapacitu, aby to bylo bezpečný a zároveň to splnilo účel:D Ten dokaz to je právě to co mě inspirovalo:) Bohužel k tomu už nic nikde není.

Více
12 roků 9 měsíců zpět #810 od santaFreud
Hele, já nevím.
Budu se pokoušet někoho pošťouchnout, ale elektrikáři se nějak z tohohle světa vytratili.
Tady je to popsaný stručně
eleferno.cz/index.php/cz/clanky-2/blogy/...ektricky-bic-za-60kc
a ve dřívejších textech je o tom zmínka v smyslu "prohlédli jsme si to a radši jsme to odložili".
Každopádně předpokládám, že kdyby to bylo něco vyloženě nebezpečného, vyrovali by tady před tím... uvidíme, třeba se podaří vymlátit z někoho víc.

Více
12 roků 9 měsíců zpět #809 od equinoxe13
Ahoj všichni, rád bych se zeptal na jednu věc ohledně výroby elektrohračky. Nevím jestli píšu do správné diskuze, ale je to můj první příspěvek zde a proto prosím za případné prominutí:) Tedy zde na elefernu jsem našel tip na výrobu takového toho insex jiskřítka z elektrické plácačky na mouchy. Ale ani tam ani jinde není uvedeno, jestli to nemůže být nebezpečné. Tedy prosím o info, zda s tím má někdo zkušenost. Když jsem to rozebral, na kondenzátoru je 223J2KV, tedy předpokládám, že ten šok má nějakých 2000 voltů ze dvou AA baterií. Je toto bezpečné k hraní? Přecijen to již spadá do vysokého napětí, i když zas to napájení snad žádný extrém nevytvoří. Tak nevím. Zkusil jsem to na ruku a dá se to, je to spíš o leknutí, než že by to nějak drasticky bolelo. Prostě to kopne. Děkuji předem za každý názor:)

Vygenerováno za 0.330 sekund